Nova vest
Tenis

Utorak, 21.06.2011.

13:06

WB: Jankovićeva poražena na startu

Posle Bojane Jovanovski i Jelena Janković je takmičenje na Vimbldonu završila u prvom kolu, porazom od Marije Hose Martines Sančes iz Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Taj meč je trebalo da bude odigran u ponedeljak, ali je otkazan zbog kiše, a Sančesova ga je dobila sa 5:7, 6:4, 6:3, posle dva sata i 20 minuta igre.

U narednom kolu, španska teniserka će se sastati sa Rumunkom Monikom Nikulesku, koja je pobedila Sibil Bamer iz Austrije sa 6:1, 6:1.

Jankovićeva je prva servirala na meču, ali je Sančesova osvojila dva prva poena. Ipak, naša teniserka je uzvratila i sa četiri vezana odlična servisa povela je sa 1:0. Španjolka je ekspresno došla do izjednačenja, a u narednom gemu je imala i dve prilike za brejk, ali je srpska teniserka uspela da se vrati i osvoji ga.

U petom gemu, Jankovićeva je ponovo imala dosta muke da zadrži svoj servis, ali je uspela da stigne gotovo nemoguće lopte, a i zahvaljujući greškama protivnice ponovo povede. Ipak, Sančes je ponovo bila sigurna za novo izjednačenje. Svoj najbolji gem na meču Jankovićeva je odigrala u sedmom, a od tada su obe bile sigurne na svojim servisima. Naša teniserka je u 12. gemu imala prvu brejk priliku na meču, ali se Sančes odličnim as udarcem postarala da je ne iskoristi. Samo nekoliko trenutaka kasnije došla je do nove prilike, koju je iskoristila pošto je španska teniserka izbacila loptu u aut.

Jankovićeva je bila odlična na početku drugog seta, vrlo brzo je osvojila svoj servis gem, ali je Sančesova uzvratila, a potom napravila i prvi brejk na meču za 2:1. Srpska teniserka je u sledećem gemu došla do brejka posle greški svoje protivnice za izjednačenje. U naredna dva gema su obe bile sigurne pri servis gemovima, sve do devetog kada je španska teniserka došla do brejka, a potom odservirala za izjednačenje u setovima.

Obe teniserke su osvajale svoje servise na startu trećeg seta, ali je Sančesova već u trećem gemu došla do tri brejk lopte, ali je Jankovićeva uspela da se odbrani. Španjolka je dva gema kasnije imala istu priliku, ali ju je ovoga puta iskoristila za vođstvo od 3:2, a potom ga je samo povećala.

Srpska teniserka je u sedmom gemu konačno prekinula seriju Sančesove, ali potom nije uspela da joj oduzme servis pa je u devetom gemu servirala za opstanak u meču. Španjolka je tada došla i do prve meč lopte, koju je Jankovićeva spasila, ali je ubrzo stigla do nove, koju je iskoristila posle greške naše teniserke, za trijumf posle dva sata i 20 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu